Over mij
Nieuws
mijn jeugd
informatie
Bubba
gedichten
creatie
psp
Foto's
kranten berichten
reacties
boeken


welkom op mijn site
Laat een berichtje achter via jdoorn1@chello.nl

wo 22 sep 2010, 06:00

Karin Bloemen openhartig over incest

van onze redactie (telegraaf)

AMSTERDAM - Karin Bloemen vertelt voor het eerst uitgebreid en openhartig over haar schokkende incestverleden.
Karin Bloemen misbruikt.
 

In weekblad Privé doet ze onder meer uit de doeken dat haar overleden zus Annelies vier maanden getrouwd is geweest met hun kwelgeest, stiefvader Ben. „Er was sprake van een soort Stockholmsyndroom”, zegt Karin, die ook vertelt over een brief die Annelies toen onder dwang schreef en waarin ze Ben vrijpleit van de incest. „Onze stiefvader is door de rechtbank veroordeeld voor de incest en die brief van Annelies was toen een van de rechtbankstukken.”

Annelies kreeg, voor haar bruiloft, twee kinderen van Ben: Bennie en Gerben. Ze trouwde met hem omdat hij dreigde dat ze anders haar zonen niet meer zou mogen zien. „Als ik nu de trouwfoto zie, denk ik: Dit is de grootste leugen van liefde en geluk. Verschrikkelijk. De stiefvader die mijn jeugd vergalde, was mijn zwager geworden”, zegt Karin. De cabaretière voedde uiteindelijk Gerben op. Bennie kwam net als haar zus Annelies, die toen opnieuw getrouwd was, om bij een afschuwelijke brand in Alkmaar.


 
Vrijdag 28 januari 2011
Eis 1 jaar voor ontucht met dochters

Officier van justitie Petra van der Vliet vindt dat een 61-jarige Burgumer een jaar de cel in moet. De man stond vrijdag terecht omdat hij met twee van zijn dochters ontuchtige handelingen heeft gepleegd. Een van de slachtoffers is verstandelijk minder begaafd. De andere dochter zou in haar jeugd meerdere malen door haar vader zijn gestreeld en betast.

De zaak kwam aan het rollen toen een zoon van de Burgumer aangifte deed van ontucht in zijn jeugd, gepleegd door zijn vader. De zaak was al verjaard, maar door die aangifte kwam er meer los. Een dochter deed ook aangifte van incest. Met de aantekening dat ze niet wilde dat haar vader langdurig in de gevangenis zou belanden. Ze wou dat de man stopte en dat hij een behandeling kreeg.

De dochter repte van verschillende voorvallen in haar jeugdjaren waarbij zij door haar vader betast zou zijn. Het misbruik had haar het gevoel gegeven dat ze zich eigenlijk nooit veilig kon voelen bij haar vader. Die kon zich de precieze details niet voor de geest halen. 'Ik heb geprobeerd om het boven te krijgen, maar het is niet gelukt', zei de man. Aan de andere kant geloofde hij niet dat een van zijn kinderen erover zou liegen.

Het misbruik heeft veel impact gehad. In een slachtofferverklaring schreef de dochter dat ze er depressieve gevoelens en een minderwaardigheidsgevoel aan over had gehouden. Inmiddels had ze het een plekje kunnen geven. Ze benadrukte dat ze geen wrok koestert jegens haar vader. Ze vindt het vooral belangrijk dat de man hulp krijgt. De twee zaken staan niet op zichzelf.

In het dossier worden meer namen genoemd van familieleden en mensen uit de omgeving van de verdachte die ook door hem zijn misbruikt. Sommige zaken zijn verjaard, in andere zaken wilden de slachtoffers geen aangifte doen. De officier noemde de zaken die vrijdag door de rechtbank werden behandeld 'het topje van de ijsberg'. Van der Vliet had 'heel sterk' het idee dat de Burgumer niet het achterste van tong heeft laten zien.

Bovendien twijfelde zij of de man wel echt 'het foute en verwerpelijke van zijn handelen' inziet. Het feit dat de slachtoffers en andere familieleden nog steeds erg loyaal zijn naar de verdachte toe, noemde de officier 'een heel erg griezelig aspect'. Het zou kunnen betekenen dat in de toekomst foute dingen nog steeds gemakkelijk verborgen kunnen blijven. In principe was een lange gevangenisstraf op zijn plaats, vond Van der Vliet.

Zij hield er rekening mee dat ook de deskundigen van mening zijn dat de Burgumer behandeld moet worden. Ook liet Van der Vliet de wil van de slachtoffers meetellen. Naast de onvoorwaardelijke celstraf eiste zij een jaar cel voorwaardelijk met een extra lange proeftijd van drie jaar. Verder moet de Burgumer van de officier onder toezicht van de reclassering komen te staan en moet hij verplicht een behandeling voor zedendelinquenten ondergaan.
De rechtbank doet op 11 februari uitspraak.
 

Dinsdag 1 februari 2011
Celstraf na incest met dochter

ARNHEM/DODEWAARD - Een 49-jarige man uit Oosterhout hoorde maandag in hoger beroep opnieuw een gevangenisstraf van vijftien maanden tegen zich eisen waarvan vijf maanden voorwaardelijk voor incest. Het gezin woonde in Dodewaard toen hij ontucht pleegde met zijn dochter.

Hij gaf maandag bij het hof toe dat hij haar zes jaar geleden betastte als hij haar in bed instopte. Ze zou 12 jaar oud zijn geweest en het eindigde een jaar later. Maar volgens het meisje begon het al twee jaar eerder en ging hij veel verder. De rechtbank veroordeelde de man eerder al tot de gevangenisstraf, maar de man wil de cel niet in. Hij heeft zijn leven net weer op orde, vertelde hij het hof.
Destijds, toen hij zich aan zijn dochter vergreep, liep zijn huwelijk op de klippen. Hij zocht liefde en genegenheid bij het meisje. De advocaat-generaal begreep niet waar hij het over had. "Het gaat hier om uw bloedeigen dochter."
De advocaat zet vraagtekens bij het bewijs. Volgens hem heeft niet het meisje, maar haar moeder een en ander aan de huisarts verteld. Het slachtoffer vertelde het hof in tranen dat ze nog steeds bang is om te gaan slapen.
Uitspraak over twee weken.

(de gelderlander)

 

Dinsdag 4 februari 2011
Incestverdachte gaat wel in hoger beroep praten

ARNHEM – Een 55-jarige man uit Nijmegen die wordt beschuldigd van incest, zal in hoger beroep wel verklaringen afleggen. De man wordt beschuldigd van jarenlange incest met zijn dochter in Wageningen. Bij de rechtbank en politie had de man gezwegen. Dit bleek donderdag voor het gerechtshof, dat een inhoudelijke behandeling van de zaak voorbereidt voor later in dit jaar. Op 31 augustus 2010 werd de man veroordeeld tot vier jaar cel, terwijl de aanklager twee jaar cel geëist had. De brutaliteit waarmee de man zich aan zijn tienerdochter vergreep, de luchtigheid waarmee hij deed lijken alsof het gewoon was en de duur ervan was zo ernstig dat de rechtbank besloot om een veel hogere straf op te leggen.

De man misbruikte zijn dochter vierenhalf jaar en had ook gemeenschap met het meisje, voor het eerst op haar dertiende. Het misbruik begon toen de vader van het meisje bij haar kwam wonen, omdat de moeder naar het ziekenhuis ging. Tot die tijd was de man geen onderdeel van het huishouden. Toen de moeder na een lange revalidatieperiode thuiskwam en niet erg mobiel was, ging het misbruik door. De man ontkent. De dochter, die inmiddels een jonge vrouw is, moet opnieuw worden gehoord.

 

Dinsdag 8 februari 2011
Vijftien maanden cel geëist na incest

DODEWAARD - Tegen een 49-jarige man uit Oosterhout is vijftien maanden celstraf geëist voor incest.
De man zou in een periode van minimaal anderhalf jaar zijn dochter seksueel hebben misbruikt. De zaak diende in hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. Ook bij de eerdere behandeling van de zaak werd deze straf geëist.
De man, die nu in Oosterhout woont, woonde indertijd met zijn gezin in Dodewaard.
Over de mate van ontucht bleef verschil van mening bestaan,.
De man zelf erkende zijn dochter, toen twaalf, te hebben betast als hij haar ‘s avonds instopte. Die situatie zou ruim een jaar hebben geduurd. In die periode strandde zijn huwelijk en naar eigen zeggen zocht hij naar genegenheid.
De uitspraak is volgende week maandag.
De vader was in beroep gegaan, omdat hij zijn leven weer op de rit zou hebben en daar geen celstraf bij kon gebruiken.

 

Donderdag 10 februari 2011
Vier jaar cel voor incest
ZUIDHORN - Het Openbaar Ministerie eist tegen een 65-jarige man uit Zuidhorn wegens incest een celstraf van vier jaar, waarvan één jaar voorwaardelijk.
De man zou zijn zoon acht jaar lang hebben misbruikt. Bovendien had hij kinderporno in bezit.
Het misbruik begon toen het jongetje nog maar zeven jaar oud was. Tijdens de rechtszaak kwam naar voren dat de man ook zijn andere kinderen seksueel zou hebben misbruikt. Justitie kan hem daar echter niet meer voor vervolgen omdat er sprake is van verjaring.
De advocaat van de verdachte meent dat de eis te hoog is. Hij denkt dat justitie ondanks de verjaring toch het misbruik van de andere kinderen meeneemt in de strafeis. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak.

(rtv-noord)

 

Maandag 14 februari 2011
Vijftien maanden cel geëist na incest

De Duitse vrouw die jarenlang door haar stiefvader misbruikt werd, zei vandaag in een interview met nieuwszender N24 te hopen op een bekentenis van de man. “Ik hoop dat hij de juiste straf krijgt zodat hij nooit meer mensen kan pijndoen”, aldus de adoptiedochter van de man.
In de Duitse stad Koblenz moet volgende week een man voor de rechter verschijnen wegens incest. De man wordt er namelijk van verdacht dat hij jarenlang zijn stiefdochter heeft verkracht en acht kinderen bij haar heeft verwekt.
Daarnaast zou hij zijn eigen zoon en dochter ook misbruikt hebben. De man – die ‘gewoon’ met al zijn kinderen in een dorp woonde – kon jarenlang zijn gang gaan, totdat een van de vrouwen na 23 jaar een brief aan justitie schreef over het misbruik.
Sinds augustus van het vorige jaar zit de man – die weigert om iets te zeggen – al in voorarrest. Zijn arrestatie is overigens in het belang van de slachtoffers stil gehouden.
 
 
Maandag 28 februari 2011
Eis: 18 maanden cel voor incest met dochter

MIDDELBURG - Tegen een 43-jarige man uit 's Gravenpolder is maandagmiddag achttien maanden cel geëist waarvan zes maanden voorwaardelijk wegens incest met zijn dochter.
De man wordt ervan verdacht zijn dochter te hebben misbruikt tussen haar elfde en vijftiende jaar.
De officier van justitie vreest voor een terugval, daarom werd ook 2 jaar proeftijd en 5 jaar reclasseringstoezicht geëist. Twintig jaar geleden misbruikte de man al meerdere minderjarige zussen van zijn vrouw.


Dinsdag 22 maart 2011
Duitse incestvader 14,5 jaar naar cel

KOBLENZ - Een 48-jarige Duitser die zeven kinderen heeft verwekt bij zijn stiefdochter, komt waarschijnlijk nooit meer op vrije voeten. Hij is dinsdag veroordeeld tot 14,5 jaar celstraf met aansluitende preventieve opsluiting zolang hij nog gevaarlijk is.

Detlef S. was circa 160 gevallen van misbruik en geweld ten laste gelegd. De Duitser had maandenlang gezwegen over de schokkende zaak, maar bekende maandag verrassend alles bij de rechtbank in Koblenz.
De werkloze trucker heeft tussen 1987 en 2010 seksueel misbruik gemaakt van zijn 27-jarige stiefdochter, haar tweelingbroer en zijn eigen 18-jarige dochter. De man uit Fluterschen bij Bonn had de vrouwen ook verscheidene keren per maand uitgeleend voor seks met andere mannen. Voor enkele tientjes mochten de mannen hun gang gaan, terwijl de vader toekeek.
Al vanaf hun vijfde jaar betastte de man de vagina van de meisjes. Toen zijn dochters twaalf à dertien jaar waren, kwam het tot seks, circa eenmaal per week. Hij had hen wijsgemaakt dat hij daartoe het recht had als vader. De huilende meisjes schreeuwden van de pijn en vroegen hem meermalen vergeefs om te stoppen.
De nu 28-jarige stiefdochter stelde dat haar vader haar opzettelijk zwanger had gemaakt. Hij had haar anticonceptiepillen verstopt. Bovendien zou hij de kinderen hebben geslagen met een legerriem en een zelfgemaakte zweep.
Ze durfden niet te vluchten uit het horrorhuis. Detlef S. had een muur van angst en intimidatie opgebouwd, stelden de rechters. „Hij had het gezin zozeer in zijn greep, dat hij niemand hoefde op te sluiten”.
De veroordeelde Duitser hoorde het vonnis dinsdag emotieloos aan. Veel aanwezigen lieten echter luidkeels hun bijval horen. „Er valt een Mount Everest van mijn schouders”, zei de stiefzoon.
De 160 gevallen zijn volgens de aanklager slechts het topje van de ijsberg. Aanvankelijk wilde justitie zo'n 350 gevallen ten laste leggen. De zaak kwam aan het licht toen de dochter in augustus een brief stuurde aan de autoriteiten. De man had toen zijn oog laten vallen op zijn oudste (klein)dochter.
De zaak lijkt op die tegen de Oostenrijker Josef Fritzl, die zeven kinderen verwekte bij een opgesloten dochter.
De straf was conform de eis van justitie. Zijn eigen advocaat had om hooguit 9,5 jaar cel gevraagd.
 

Woensdag 30 maart 2011
Vrees voor incestdrama kindmoeder (12)

GRONINGEN - Het is onduidelijk wie de vader is van de baby van de twaalfjarige Devta, die tijdens een schoolexcursie beviel. Er bestaat vrees voor een incestdrama. Familieleden zeggen dat Devta’s vader eerder is veroordeeld voor een zedenmisdrijf. Hij zou een andere dochter hebben misbruikt.

De vader (52) van het schoolmeisje was gisteren niet thuis. „Hij doet bijna nooit open”, weten omwonenden. Hij wordt omschreven als een drinker. „En nog wel meer”, wordt gezegd. Tantes van de jonge moeder zijn zwaar aangeslagen. Het meisje woont in Groningen met haar broertje en haar vader, aan wie ze is toegewezen na een scheiding met de Surinaamse moeder. Uit een eerdere relatie heeft de vader meerdere kinderen, onder wie een dochter van rond de dertig die hij voorheen zou hebben misbruikt. Hij werd hiervoor veroordeeld en zat twee jaar achter de tralies.
Gewaarschuwd
„Ik heb gewaarschuwd voor hem”, aldus deze dochter gisteravond. „Ik ben geschokt over wat er nu mogelijk weer gebeurd is. Ik heb hem toentertijd aangegeven. Hij heeft gewoon twee kinderen van een ander meegenomen”, vindt deze halfzus van de twaalfjarige moeder. De vader is na zijn celstraf naar Sint Maarten gegaan, waar hij ook vandaan komt. „Hij is wat ons betreft gewoon gevlucht”, meent de omgeving van het meisje. De oudere dochter zegt dat hij geen tbs opgelegd heeft gekregen, maar alleen celstraf. Andere familie zegt dat hij wel tbs opgelegd had en daarom na zijn celstraf weg zou zijn gegaan.
De oma van het 12-jarige kindmoedertje huilde gisteren dikke tranen en de dokter kwam om haar bij te staan.

De politie is een onderzoek gestart en is in het ziekenhuis op bezoek geweest bij de basisschoolleerlinge uit het Groningse Beijum. Het ging daarbij om een eerste kennismaking, benadrukt een politiewoordvoerder woensdag. De politie doet onderzoek nadat de Raad voor de Kinderbescherming dinsdag aangifte had gedaan van een zedenmisdrijf. Het is strafbaar om bij een kind dat jonger is dan 12 jaar binnen te dringen. Het meisje was 11 jaar toen ze zwanger werd.

 (telegraaf)

 

vr 26 aug 2011, 11:29

Incestzusters mochten wel naar graf moeder

braunau - VIDEO SLAAPKAMER HORRORHUIS De zussen die 40 jaar zijn opgesloten en verkracht door hun vader, mochten wel af en toe het graf van hun moeder bezoeken.

Slaapkamer Oostenrijks horrorhuis
Gisteren kwam het gruwelijke nieuws naar buiten van opnieuw een ernstige zedenzaak in Oostenrijk. Na Fritzl was het nu de 80-jarige Gottfried W. die zich in Braunau 15.000 nachten lang vergreep aan zijn dochters en zijn vrouw.

Zijn echtgenote Berta stierf in 2008. Christine en Erika gingen regelmatig naar het graf, maar durfden nooit alarm te slaan. Pas toen Gottfried naar het ziekenhuis mocht, deden de vrouwen hun gruwelijke verhaal.

 

Incestslachtoffer vrijuit na moord op vader

Een rechtbank in Brazilië heeft een 44-jarige vrouw vrijgesproken, hoewel ze heeft bekend dat ze haar vader heeft laten vermoorden in 2005. Het Openbaar Ministerie eiste vrijspraak, aangezien de vrouw 35 jaar lang is verkracht door haar vader.

De Braziliaanse schakelde twee huurmoordenaars in toen ze zich realiseerde dat haar verwekker zich ook wilde vergrijpen aan een van haar dochters. De vrouw raakte twaalf keer zwanger van haar vader.
De huurmoordenaars werden in tegenstelling tot de opdrachtgeefster wel veroordeeld voor hun daad. Zij kregen ieder 17 jaar gevangenisstraf opgelegd. Het incest- en moorddrama speelde zich af in de stad Caruaru in het noordoosten van Brazilië. (ANP/Redactie)

26/08/11 05u18

 

Incestverhalen gezocht voor boek

De literatuur over incest die Hélène Havinga (zelf slachtoffer geweest) erop nasloeg vond zij maar eenzijdig. Tijd voor een nieuw geluid, dacht ze. Maar daar heeft ze wel hulp voor nodig. Wat ben je precies van plan?
Ik werd moedeloos van de verhalen die ik las over incest­slachtoffers. Het leek wel of je als slachtoffer geen ander toekomstperspectief hebt dan in de prostitutie te eindigen. Met mij gaat het prima en nadat ik mijn verhaal durfde te vertel­len kwam ik erachter dat ik hier niet alleen in ben.

En daar schrijf je een boek over.
Ik wil graag een onderzoek doen met de hoofdvraag: wat heeft jou geholpen ermee om te gaan? De resultaten hiervan bundel ik, samen met positieve verhalen.

Wat heeft jou geholpen ermee om te gaan?
Ik ben een opleiding tot coach/counsellor gaan volgen. Ik heb nu een eigen bedrijf en zie wat er allemaal wel kan.

 

YN 6-2011

Misbruik in de psychiatrie , een open deur of een taboe?

Begin jaren ’90 raakte Caro geheel van slag. Ze werd psychotisch, ging zwerven, kon niet meer voor zichzelf zorgen of opkomen. Van crisisopvang naar crisisopvang belandde ze weer op straat, op blote voeten, al haar bezittingen waren weg. Een mooi jong meisje dat gemakkelijk te nemen is. Een junk die je kunt gebruiken. Ze laat het gewillig toe en weet amper wat er gebeurt. Ze praat maar over een grote spijker die in haar hoofd geslagen is, of we dat niet zien? Over wezens die onder in haar rug zitten. Helemaal gek, die griet.

Eenmaal in de psychiatrische inrichting was verpleger Gé wel erg lief voor haar. Hij had echt begrip, gaf haar aandacht, vond haar mooi en lief. Gé nam haar mee uit naar Amsterdam, samen met een vriend. Verwarde Caro kon het niet precies navertellen, maar herinnerde zich dat ze tussen beide mannen in lag. Ze was veel meer in paniek door wat zich in haar hoofd afspeelde, dan door wat er feitelijk met haar gebeurde. Gé maakte afspraakjes met haar die niemand mocht weten.

Toen hij haar tenslotte liet vallen en geen aandacht meer gaf leed Caro daar erg onder, haar verwardheid nam toe. Zij was 18, de verpleegkundige Gé 36 jaar.

Toen ik haar destijds opzocht bleek ze erg van streek en praatte over Gé. Caro had Gé een brief geschreven waarin ze hem kwalijk nam wat hij allemaal gedaan had. Dat hij had gezegd dat hij ‘die gekte uit haar kop wilde neuken’. Ze liet de brief lezen.

De directeur deed er vervolgens alles aan om de zaak in de doofpot te stoppen, bijzonder vriendelijk en voorkomend, vol begrip vooral naar mij, Caro’s moeder, toe. Gé werd op staande voet ontslagen.

Ik vroeg de directeur of hij aangifte had gedaan. Dat kon hij niet, dat kan alleen het slachtoffer zelf doen. Maar Caro had medelijden met Gé en dacht dat het haar schuld was. Ze wou weg uit Apeldoorn en de directeur regelde dat Caro naar Ermelo kon. Toen we naar de nieuwe instelling gingen werd Caro zwaar aan de tand gevoeld over haar ‘motivatie’ die ze niet had. Ze herhaalde steeds dat ze naar een slaaphuis wilde. Ze namen haar niet op. Ze was psychotisch en moest terug naar de vorige instelling. Daar bleek ze al uitgeschreven en haar bed was niet meer beschikbaar.

Caro zwierf rond op het terrein van de inrichting en sliep in het nachtverblijf van de dieren op de kinderboerderij.

En Gé? Die gaat tot op de dag van vandaag waarschijnlijk door met z’n ‘werk’.

Laatste bewerking: 15-12-2011 12:02

Zwijgende echtgenote incestpleger vervolgd

LELYSTAD (ANP) - Het Openbaar Ministerie in Lelystad gaat de echtgenote van een veroordeelde incestpleger vervolgen voor medeplichtigheid. Volgens het OM wist de echtgenote van het seksueel misbruik van kleindochters, maar heeft ze nooit aan de bel getrokken.

Dat maakt haar volgens het OM medeplichtig. Justitie wil met deze ongebruikelijke stap een signaal afgeven dat zwijgende echtgenotes en vriendinnen van incestplegers ook strafrechtelijk kunnen worden aangepakt. De vrouw heeft niet zelf meegedaan aan de seksuele handelingen met haar drie kleindochters uit Emmeloord.
Maar zij hield volgens justitie wel jarenlang haar mond over het misbruik door haar man J.S. Justitie noemt deze 62-jarige oud-inwoner van Espel (Noordoostpolder) een ,,hardnekkige pedofiel''.
De opa is in september door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot vier jaar cel plus tbs met dwangverpleging voor jarenlange incest met drie kleindochtertjes. Ook kregen twee van de drie meisjes ieder een bedrag van 5000 euro toegewezen.

 

Seks onder 12 verkrachting

DEN HAAG - Seks met kinderen die jonger zijn dan 12 jaar moet als verkrachting worden bestraft. CDA en VVD hebben donderdag een wetsvoorstel ingediend om dat te regelen. Volgens deze partijen ziet de samenleving seks met jonge kinderen als verkrachting, maar was dit nog niet in de wet vastgelegd.

CDA en VVD verwijzen naar een veel gesteunde petitie die oproept seks met kinderen niet langer als ontucht te bestraffen, maar als verkrachting. Ze leggen wel vast dat het slachtoffer weerloos moet zijn of niet heeft kunnen aangeven geen seks te willen. Zo wordt voorkomen dat een gewenste tongzoen tussen iets oudere kinderen als verkrachting gaat gelden.

Het voorstel kan rekenen op een meerderheid in de Kamer. Onder meer de PvdA gaf aan het te steunen. Minister Ivo Opstelten (Justitie) zei er positief tegenover te staan.

Het wetsvoorstel regelt ook dat de maximale straf voor verkrachting omhoog gaat van 12 naar 15 jaar. Ook hierbij verwijzen de indieners naar een behoefte in de samenleving om ernstige zedenzaken strenger te bestraffen.

di 31 jan 2012, 09:06

 

Tweede pastoor geschorst wegens misbruik

Schreven we gisteren op deze plek al dat Bert Sturkenboom, pastoor bij de Sint Lucasparochie op de Veluwe, geschorst is wegens beschuldigingen van misbruik, vandaag kwam naar buiten dat dezelfde parochie nóg een pastoor op non-actief heeft gesteld om die reden. Tegen Pastoor Albert Rubrech uit Putten is nu een getuigenverhoor geweest, en de parochie wacht nu het onderzoek af voor ze beslist wat ze met de twee vermeende ontuchtplegers gaat doen. Rubrech ging nog steeds de vrijdagviering voor in de Rooms-Katholieke Kerk te putten.

(telegraaf)

2 februari 2012

Man aangehouden voor uitbuiting van eigen dochters. Een 54-jarige man wordt er van verdacht jarenlang zijn dochters geprostitueerd te hebben • Ook wordt hij er van verdacht zijn dochters seksueel misbruikt te hebben

Een 54-jarige man is aangehouden op verdenking van het uitbuiten van zijn dochters door ze in de prostitutie te brengen. Zijn dochters, nu respectievelijk 23, 24 en 27 jaar, zouden ook in het verleden seksueel misbruikt zijn door de man. De man stond internationaal geregistreerd en werd op Schiphol aangehouden door de Koninklijke Marechaussee toen hij vanuit Suriname Nederland in wilde reizen.

Uit onderzoek van het controle team prostitutie en mensenhandel van de Rotterdamse politie, bleek dat de dochters op verschillende plaatsen in Nederland in de prostitutie zaten. Zo werden ze aangetroffen in bordelen in Rotterdam en in Brabant. Al in 2009 werd door deze bordelen het signaal afgegeven dat er sprake kon zijn van mensenhandel. Pas nadat de vrouwen aangifte hadden gedaan, kon de verdachte gesignaleerd worden en aangehouden. Volgens berekeningen van de politie hebben de vrouwen vele honderdduizenden euro’s verdiend in de prostitutie. De politie sluit meerdere aanhoudingen bij deze zaak niet uit,                                                                                                        

 

vader na ruim 20 jaar vervolgd wegens incest.

ALKMAAR - Een vermeende incestzaak binnen een Hoorns gezin heeft ruim 20 jaar na dato geleid tot de vervolging van de vader. Dinsdagmiddag boog de rechtbank in Alkmaar zich voor het eerst over de zaak tijdens een zogenoemde pro-formazitting.

 

Volgens de advocaat van de verdachte, Ivonne Leenhouwers, is de zaak met vraagtekens omgeven. Zo deed de vrouw pas aangifte toen haar broer na een bezoek aan een helderziende vragen begon te stellen. Ook heeft niemand buiten het gezin ooit ook maar iets van het misbruik gemerkt.

Leenhouwers ondernam dinsdagmiddag tevergeefs een poging haar cliënt uit voorarrest te krijgen. De man is MS-patiënt en zijn gezondheid holt zienderogen achteruit. Ook dreigt zijn nieuwe gezin in geldnood te komen. De man is hertrouwd en opnieuw vader geworden. De kinderen uit dit huwelijk zijn nog jong.

Voor de rechtbank was dit een van de redenen het voorarrest van de man niet op te heffen. Er is niet alleen sprake van een schokkende zaak, er is tevens gevaar voor herhaling, aldus de rechtbank. Die stelling is in lijn met het betoog van de officier van justitie. Dat het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) onderzoek heeft gedaan en geen signalen heeft dat het gezin gevaar loopt, speelde voor de rechtbank een ondergeschikte rol.

Op 4 mei staat de inhoudelijke zitting gepland.

De tijd begint wel te dringen, in verband met de wettelijke verjaringstermijn. Die termijn begint te lopen op het moment dat het slachtoffer 18 jaar is geworden en is in het geval van aanranding 12 en bij verkrachting 15 jaar.

 di 21 feb 2012, 18:53 telegraaf

enkele reacties op dit artikel

Ik ben ook benieuwd waarom de moeder niet vast zit. Het geeft me ook moed, ik ben ook 30 en slachtoffer, voor een gedeelte in dezelfde periode als deze vrouw. Dat vervolging blijkbaar toch wel mogelijk is, ook na zo'n lange tijd! Hopelijk word hij veroordeeld, mits hij schuldig is natuurlijk
mieke, den haag | 20:18 | 21.02.12
 
De moeder is net zo schuldig als de vader.Het aller aller ergste is dat zij haar kinderen niet heeft beschermd tegen die gestoorde idioot. Nee lekker haar kop in het zand steken en doen of er niets is gebeurd. Walgelijk gewoon. Dat zo een vent nog een tweede gezin sticht met wie weet wat hij daarmee heeft uitgespookt.
Dian, Amsterdam | 20:08 | 21.02.12
 
Moeder is getuige geweest en heeft niets gedaan? Nu gescheiden en ineens weet ze het wel? Keiharde bewijzen of pa vrijlaten! Dit komt niet erg objectief over. Tegen dit soort beschuldigingen kun je je niet verdedigen, spreek uit ervaring. Maar als dochter 'wint' is ma toch even schuldig als pa, haar dochter niet beschermd tegen een beest?
Jan, Ridderkerk | 19:25 | 21.02.12
 
Terecht, want bij het slachtoffer blijft het levenslang als een litteken bij. Maar dat is nog niet het einde, eventuele dochters van haar lopen ongemerkt ook een litteken op die als ze volwassen zijn zichtbaar wordt.
Jacques, Apeldoorn | 19:20 | 21.02.12
 
levenslang voor die hufter!
marianne, amsterdam | 19:16 | 21.02.12
 
als de moeder getuige is geweest dan hoort zij ook in de cel wat een waardeloze moeder. Verjaring is sowieso belachelijk met wat voor delict dan ook dat moeten ze afschaffen.
oma, bussum | 19:16 | 21.02.12
 
Eindelijk ja, laten ze direct de straffen maar eens flink opschroeven. Je krijgt erg weinig straf voor iemand die voor haar of zijn leven getekend is door zo'n ...... Chemische castratie. of gewoon voor altijd opsluiten. 99% van deze mensen die zal dit altijd blijven houden. Of ze moeten dit gen kunnen manipuleren. aangezien we helaas nog niet zo ver zijn. Het zijn gewoon rotte appels in de maatschappij
demy, hengelo | 19:09 | 21.02.12
 
waarom zit moeder niet vast?
Jan, Nederland | 19:09 | 21.02.12

 
RTL Nieuws | 29 februari 2012, 08:02

Zedenzaak Westkapelle groter dan gedacht

Een 60-jarige man uit Westkapelle heeft mogelijk tientallen jongens misbruikt. De man werd vorig jaar aangehouden na twee aangiften van ontucht.

 

Zedenzaak Westkapelle groter dan gedacht

Het Openbaar Ministerie denkt nu dat de man rond de honderd jongens seksueel misbruikt heeft. Dat heeft een woordvoerster van het OM in Middelburg bevestigd.

Dertig jaar lang actief

De man zou al dertig jaar lang jongens in en om Westkapelle seksuele handelingen hebben verricht met jongens van 14 tot en met 17 jaar. Dat blijkt uit zijn eigen verklaringen.

Nog geen nieuwe aangiften

Het OM is er nog niet in geslaagd om meer slachtoffers te vinden dan de twee die al aangifte hebben gedaan. Een woordvoerder van het OM hoopt dat slachtoffers zich melden; "daar kunnen de mensen zelf voor kiezen".

Al eerder veroordeeld

De man is ooit al eens veroordeeld wegens ontucht, meldt omroep Zeeland. Hij wordt in het Pieter Baan Centrum in Utrecht psychiatrisch onderzocht.

 

Hoe gaat het nu met Ria? Programma dna onbekend uitzending van 29 februari 2012

In de uitzending heeft Ria gehoord of de man die haar jaren lang misbruikte haar vader was of niet. Wat voor impact heeft de uitslag van de DNA test op Ria en haar zus gehad?

vr 30 mrt 2012, 10:37

Bondscoach Giesbers verdacht van ontucht

UTRECHT - De op non-actief gestelde bondscoach motorcross Leon Giesbers is verwikkeld in een zedenzaak. Hij wordt verdacht van ontucht met een minderjarig meisje. Dat meldt de motorsportbond KNMV. Het Openbaar Ministerie liet donderdag weten dat de 38-jarige Brabander tot 27 april in voorarrest blijft.
De KNMV besloot eerder deze week de oud-Nederlands kampioen een éénmalig grandprixwinnaar uit zijn functie te zetten. Toen sprak de bond nog van 'dringende redenen.' Inmiddels heeft de bond intern onderzoek gedaan en kan ze de verdenking die het OM heeft ondersteunen.

De KNMV heeft om die reden een onafhankelijke externe vertrouwenspersoon ingeschakeld, waar mensen terecht kunnen die vertrouwelijke informatie over de affaire willen delen.

 

02-04-2012 Spits

3 jaar voor kinderpornoverzamelaar

Een computerprogrammeur uit Sliedrecht heeft in hoger beroep 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging gekregen. De man had miljoenen kinderpornoplaatjes op zijn computer staan. Daarnaast maakte en verspreidde de pedo ook beelden. Dirk P. had een verzameling met kinderporno die bij zijn aanhouding groter was dan de landelijke database van de politie.

Beelden gecodeerd
Het lukte de politie niet al het beeldmateriaal te achterhalen. Veel was weggestopt achter computercodes. De bestanden die voor justitie wel zichtbaar waren, bestonden uit foto’s waarop kinderen werden misbruikt en beelden waarop kinderen vastgebonden waren en seks met dieren hadden.

Na zijn aanhouding was hij korte tijd op vrije voeten. Volgens het OM werd hij korte tijd later weer aangehouden terwijl hij bezig was met het downloaden van kinderporno. Deskundigen zeiden eerder bij de rechtbank in Rotterdam dat het niet ondenkbaar is dat P.

zijn seksuele fantasieën in praktijk brengt.

 

Advocaat Richard Korver van tientallen ouders van slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak, maandag bij de rechtbank. Advocaat Richard Korver van tientallen ouders van slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak, maandag bij de rechtbank. Foto: Novum REIN VAN ZANEN

ma 02 apr 2012, 10:55    

Ruim 1 miljoen geëist in zedenzaak

 

AMSTERDAM - De advocaten van slachtoffers en hun ouders in de Amsterdamse zedenzaak eisen een fikse schadevergoeding. Volgens Richard Korver, die 47 kinderen vertegenwoordigt, is het „zeer aannemelijk” dat alleen al de totale immateriële schade de 1 miljoen euro „ruimschoots“ overstijgt.

 

Korver legde maandag, ook namens zijn collega's, zijn eis voor een immateriële schadevergoeding uit aan de rechtbank: 8000 euro voor ieder slachtoffer wegens inbreuk op de lichamelijke integriteit, 8000 euro voor ieder kind waarvan beelden zijn gemaakt voor het schenden van de privacy en 8000 euro voor elk gezin wegens inbreuk op het gezinsleven (ook als meerdere kinderen slachtoffer zijn geworden).

 

Daarnaast wordt er ook materiële schadevergoeding geëist. Daaronder vallen gemaakte therapiekosten of misgelopen inkomen. De toelichting hierop vindt maandag per kind achter gesloten deuren plaats.

Hoofdverdachte Robert M. staat terecht voor het misbruiken van 67 kinderen. De andere verdachte in de zaak is zijn man Richard van O. De schadeclaim is tegen beide verdachten gericht.

In zijn betoog stond Korver uitvoerig stil bij de enorme gevolgen die de misbruikpraktijken van M. op de kinderen, de ouders en hun gezinnen hebben gehad. De schade aan kinderen kan zich nog jaren na het misbruik openbaren. Ook merkte Korver op dat het door M. gemaakte beeldmateriaal van het misbruik de zaak veel erger maakt: „Op die manier kan het misbruik van een minderjarige levenslang voortduren”, aldus de raadsman.

Ook beschreef Korver de grote impact op de ouders. Velen kampen met een groot schuldgevoel en vragen zich af of ze hun kind niet beter hadden moeten beschermen. Sommigen durfden hun kind niet meer naar de kinderopvang te brengen en konden daardoor niet meer werken.

Donderdag wordt het openbare deel van het proces voortgezet. Volgens de planning zal het Openbaar Ministerie aan het eind van de week de strafeisen tegen M. en zijn partner Richard van O. bekendmaken.

 

 

Een vrouw uit Hendrik-Ido-Ambacht heeft samen met haar vriend twee jaar lang haar dochter (8) als seksspeeltje gebruikt voor het uitleven van sado-masochistisch fantasieën. Dat bleek gisteren in de Dordtse rechtbank. Het koppel runde een gastouderbureau voor kinderopvang.

De moeder in de rechtszaal tijdens de zitting© ANP.

 

Tegen Louise D. (42) uit Hendrik-Ido-Ambacht, die volgens justitie haar dochter twee jaar lang seksueel misbruikte, is gisteren in de Dordtse rechtbank 8 jaar geëist. De moeder heeft grotendeels bekend. Na onderzoek is gebleken dat de kinderen uit de opvang niet misbruikt zijn.
Zelfgemaakte filmpjes
De vrouw stuurde vele tientallen zelfgemaakte foto's en filmpjes van het misbruik naar haar vriend, Siegbert van C. (44) uit De Bilt, met wie ze een SM-relatie heeft. Ook hij hoorde 8 jaar cel tegen zich eisen.
Bondages
De twee hielden zich bezig met bondages. Ze hadden een kist met seksspeeltjes, waarmee ze het kind lieten spelen. Het meisje moest ook getuige zijn van seks tussen de twee. Louise was in de relatie de slaaf en Siegbert de meester. 'Ik ben me ervan bewust dat mijn gedachten absurd zijn en schaam mij diep', zei de man tijdens de rechtszaak. Hij vroeg de voorlopige hechtenis te schorsen. 'Zodat ik in vrijheid kan herstellen.' De officier noemde Siegbert van C. 'een koelbloedige egoïst'.
Smartegeld
Voor de misbruikte dochter wordt 12.500 euro smartegeld gevraagd. De moeder schrok zichtbaar van het bedrag. 'Hoe kan een kind bedenken dat ze zoveel geld wil hebben?'
De uitspraak is over dertien dagen. 
(bron a.d)

 

Vijf jaar cel in twintig jaar oude incestzaak

16 mei 2012 14:56
ALKMAAR De rechtbank in Alkmaar heeft woensdag de 55-jarige Jan van der B. uit Hoorn veroordeeld tot vier jaar cel voor het voortdurend misbruiken van zijn dochter.

In november deed de dochter, die inmiddels dertig is, aangifte bij de politie. Ze gaf aan dat ze vanaf haar zesde tot haar dertiende herhaaldelijk is verkracht door haar vader. Dit gebeurde in de periode van 1987 tot 1993. Ook moest ze tijdens haar kinderjaren tal van seksuele handelingen plegen. Het misbruik vond vooral plaats in haar stapelbed, in de badkamer of in de hobbykamer van haar vader.

Verklaringen

De moeder en broer van de vrouw legden ook belastende verklaringen af tegen Van der B. Zo wist de moeder dat haar ex-man hun dochter misbruikte en heeft aangegeven tweemaal betrokken te zijn geweest bij de incesthandelingen. Ze besloot uiteindelijk dat ze zelf niet meer mee wilde doen, maar durfde er verder niet tegen te doen.

Genoeg bewijs

Volgens de rechtbank had het Openbaar Ministerie voldoende bewijs aangedragen om de man te veroordelen in de ruim twintig jaar oude incestzaak. Daarnaast vindt de rechtbank dat Van der B. zijn zorgplicht als ouder op grove wijze heeft geschonden.

Jaloezie

De man ontkent alles en vermoedt dat zijn ex-vrouw uit wraak hun dochter het misbruik heeft aangepraat. Volgens hem is ze jaloers op het nieuwe gezien wat Van der B. destijds heeft gesticht. De rechtbank noemde deze verklaring zeer onaannemelijk, ook omdat de moeder haar kinderen na de echtscheiding nooit heeft geprobeerd bij hun vader weg te houden.

Eerder eiste het OM een celstraf van 5 jaar . De straf pakte lager uit, omdat de rechtbank meewoog dat de zaak zich lang geleden afspeelde. Justitie onderzoekt nu nog of het de moeder ook gaat vervolgen

01-06-2012

De vader van een 8-jarig kind is verbijsterd door de eis van de rechtbank om geregeld nieuwe foto's van zijn dochter op te sturen naar haar moeder, die het meisje jarenlang misbruikte als seksspeeltje. Dat zegt vader Marc van Wingerden vandaag in het AD.

 

Moeder Louise D., die een gevangenisstraf van acht jaar uitzit vanwege de misbruikzaak, had geëist haar kinderen - ze heeft ook nog drie zoons - geregeld te mogen zien of telefonisch te mogen spreken. De rechter moet nog beslissen over de omgangsregeling. Die beslissing valt 14 september. Wel is de rechtbank akkoord gegaan met haar eis geregeld foto's van haar kinderen te krijgen toegestuurd, en verslagen van het gezinsleven die door Van Wingerden zijn opgesteld.
SM-relatie
Louise D. maakte twee jaar lang foto's en filmpjes van seksuele handelingen met haar dochter en stuurde die op naar haar nieuwe vriend, met wie ze een SM-relatie had.
Zedendelinquent
Vader Van Wingerden zegt in het AD dat de moeder in zijn ogen 'een zedendelinquent' is en noemt haar 'de verkrachter van mijn kind'. Hij zegt dat de privacy van zijn dochter wordt aangetast door het verplicht versturen van de foto's. 'Ik krijg er een vieze bijsmaak van.'
Rotgevoel
Tijdens de zitting verzette Van Wingerden zich tegen het verzoek om foto's, maar tijdens de behandeling van de zaak ging hij ermee akkoord. Volgens hem gebeurde dat onder de druk van het moment. Hij heeft er een rotgevoel aan overgehouden. 'Ik ga alles doen wat in mijn macht ligt om te voorkomen dat Louise D. foto's van mijn kinderen in handen krijgt', zegt hij vandaag in het AD.

 

Dinsdag 2 augustus 2012

Man pleegde incest met dochter (5)

Het Openbaar Ministerie heeft donderdag tegen een 51-jarige man uit Hoogvliet een gevangenisstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist. Ook zou hij een schadevergoeding van vierduizend euro moeten betalen en een contactverbod met zijn ex-gezin krijgen.
De man wordt verdacht van januari 2008 tot en met begin juni 2010 incest met zijn toen vijfjarig dochtertje te hebben gepleegd. Ook zou hij in het bezit zijn geweest van kinder- en dierenporno. Destijds woonde de man in Terneuzen.
Volgens de verklaringen van het meisje werd zij regelmatig door haar vader betast en werd zij door hem met zijn vinger gepenetreerd. De ex-Terneuzenaar ontkende overigens in alle toonaarden en stelde dat het mogelijk de veertienjarige zoon van zijn inmiddels ex-vrouw moest zijn geweest.
Verder stelde hij vast dat het een wraakactie van zijn vrouw moest zijn geweest, iets wat volgens advocate Kouijzer vaker voorkwam in echtscheidingsprocedures: de vrouw beschuldigt de man van seksueel misbruik.
Het bezit van kinder- en dierenporno werd door de Terneuzenaar eveneens ontkent. Wel erkende hij op internet iets te hebben gevonden, maar het was bij kijken gebleven. Hoe die 32-bestanden aan kinderporno en 1.714 bestanden aan dierenporno op zijn PC waren gekomen wist hij niet. Wel wist hij dat zijn ex de porno op de PC had ontdekt en de computer bij de politie had afgeleverd.
bron ad

 

10-12-2012

ARNHEM/ EDE - Een 52-jarige Edenaar die zijn stiefdochter vanaf haar zesde tot haar achttiende jaar seksueel zou hebben misbruikt, moet op de strafzitting tegen hem verschijnen. Dat heeft de rechtbank vrijdag bepaald.

De zaak zou die dag inhoudelijk worden behandeld, maar de verdachte, die gedetineerd zit, had besloten niet te komen. De officier van justitie nam daar geen genoegen mee en vroeg om aanhouding. De raadsman verzette zich daartegen. Hij merkte op dat zijn cliënt toch niets wil verklaren.

De rechtbank besloot te bevelen dat de verdachte aanwezig is bij zijn berechting. De Edenaar wordt niet alleen verdacht van incest vanaf 1988. Ook zou hij in april dit jaar de 14-jarige dochter van het gezin waar hij verbleef in Ede hebben misbruikt. Ook filmde hij het meisje stiekem als zij onder de douche stond. De man bleek bij zijn aanhouding veel kinderporno in zijn bezit te hebben.

De zaak wordt vervolgd op 18 januari.

De Gelderlander 2012

 

Psychiater in oog van storm na uitspraken over incest en ADHD

31/01/2013 | Kaatje De Coninck

‘Pijnlijk, kwetsend, kort door de bocht': de uitlatingen van gerechtspsychiater Roger Deberdt oogsten een storm van kritiek bij de getroffen partijen. ‘Zeggen dat een 6-jarige die het slachtoffer van incest is, daar later niet onder lijdt: dat is gewoon dom.'

 

Judoka de cel in wegens ontucht en incest

De hoofdverdachte is een nu 54-jarige man. Zijn dochter, inmiddels 30 jaar oud, stapte bijna een jaar geleden naar de politie om aangifte te doen. Zij zegt tussen juni 1987 en juni 1993 stelselmatig door haar vader te zijn misbruikt. De verdachte ontkent. Maar de moeder zegt getuige te zijn geweest en heeft belastende verklaringen over zowel haar eigen rol als die van haar inmiddels voormalige echtgenoot afgelegd. De vader zit sinds november vast.

jan 26 2013 14:08 | alex in Overig Nieuws

De 53-jarige judoleraar Leo B. uit Ruurlo moet van de rechtbank in Zutphen 3 jaar de cel in, waarvan 1 jaar voorwaardelijk.B. had ontucht met twee minderjarige meisjes. Een van hen was zijn eigen dochter, de ander kreeg les van hem. De rechter sprak de man vrij van het misbruiken van drie andere meisjes, van wie een andere dochter

Tijdens de zitting 2 weken geleden ontkende de eigenaar van een judoschool, met vele vestigingen in de Achterhoek, alles: 'Ze hebben als doel gesteld: we gaan meneer maar eens onttrekken aan zijn werk'. Judo Bond Nederland (JBM) schorste B. al eerder en nam hem zijn lesbevoegdheid af.
Het Openbaar Ministerie (OM) had 4 jaar gevangenisstraf, waarvan een jaar voorwaardelijk, geëist. Ook wilde justitie een beroepsverbod van 9 jaar voor de judoleraar. Daarin ging de rechter niet mee.
De rechtbank sprak B. vrij van het misbruiken van de drie anderen omdat er te weinig bewijs is. Veel verklaringen in het dossier zijn van horen zeggen en dat is niet voldoende om de man te veroordelen. De Zutphens rechtbank legde de man geen verbod op om niet meer als judoleraar aan de slag te gaan. Het misbruik van de dochter vond thuis plaats, dat van het andere meisje tijdens een vakantie in Frankrijk.
Het door het OM gevraagde contactverbod met de slachtoffers werd door de rechtbank terzijde geschoven. Wel moet hij 2600 euro schadevergoeding betalen aan de voormalig pupil en na vrijlating moet B. zich melden bij de reclassering voor verder toezicht.

 

Vader moet vier jaar zitten voor incest

Geplaatst op dinsdag 22 januari 2013 15:38

Koekange - Voor het misbruiken van zijn drie dochters heeft de rechtbank een 54-jarige man uit Koekange dinsdag veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan een jaar voorwaardelijk.

 

De man misbruikte zijn dochters, die inmiddels 26, 21 en 14 jaar oud zijn, stelselmatig tussen 1997 en 2009.

Aan twee dochters moet de man 18.000 euro schadevergoeding betalen. Uit psychisch onderzoek blijkt dat de inwoner van Koekange lijdt aan een pedofiele stoornis. Hij is door deskundigen licht verminderd toerekeningsvatbaar verklaard. Tijdens zijn drie jaar durende proeftijd moet hij zich psychiatrisch laten behandelen.

De rechtbank noemde het misbruik op basis van de verklaringen van de slachtoffers ‘buitengewoon ingrijpend’. Zijn dochters waren vaak bang en sloten zich dan op op een zolderkamer of in de badkamer, zodat hun
vader niet bij hen kon komen. Op verzoek van de slachtoffers werd het misbruik tijdens de rechtszaak niet inhoudelijk besproken.

De man bekende volledig en zei schoon schip te willen maken. 'De gevolgen zijn nog erger dan ik ooit heb gehoord en het raakt me heel diep'', zei hij na het horen van de slachtofferverklaringen.

In die verklaringen vertelden zijn jongste twee dochters over de psychische klachten die ze aan het ernstige seksueel misbruik hebben overgehouden. Eén van hen lijdt aan een posttraumatische stressstoornis. Ze had door het misbruik regelmatig zelfmoordgedachten en verwondde zichzelf. 'Ik vind verdachte een vieze vent', schreef haar zusje in haar verklaring. 'Zo voel ik me ook', reageerde haar vader in de rechtszaal.

In 2005 beloofde de man zijn dochters dat hij zou stoppen. Volgens de jongste dochter ging het misbruik met haar en haar 21-jarige zus daarna toch door en stopte het pas toen hij in 2009 het gezin verliet. Vorig jaar biechtte het jongste slachtoffer pas aan haar zussen op dat zij ook jarenlang was misbruikt. Daarop besloten de drie aangifte te doen. Sindsdien zit hun vader vast.

Het openbaar ministerie eiste twee weken geleden zes jaar cel. Het OM vond dat er vanwege de ernst van de feiten geen ruimte was voor een behandeling. De rechtbank was, net als deskundigen, van oordeel dat die psychische hulp voor de man uit Koekange wel nodig is.

Lees ook:
Dochters eisen geld van incestvader: http://www.meppelercourant.nl/?n_id=272253

Justitie eist tien jaar cel voor incest

14 februari 2013 16:56 (laatst bewerkt: 14 februari 2013 17:34)

Het Openbaar Ministerie eist tegen de Stadjer die zijn elfjarige dochter zwanger maakte, een celstraf van tien jaar. De zaak diende donderdag in hoger beroep in Leeuwarden.

Het meisje beviel in maart 2011 tijdens een schoolreisje volkomen onverwacht van een baby. Niemand had in de gaten dat ze zwanger was. Justitie rekende uit dat het meisje vanaf haar zesde zo’n 300 keer is misbruikt.

Het meisje en haar broertje zijn na het gebeuren bij een pleeggezin ondergebracht.

Vrijspraak voor incestverdachte Sprang-Capelle

BREDA - Een 43-jarige man uit Sprang-Capelle is vrijdag vrijgesproken van seksueel misbruik van zijn zesjarige dochtertje. De rechtbank in Breda stelt dat de aanklacht tegen de man vooral was gebaseerd op beschuldigingen van het meisje zelf en de mensen om haar heen.

Er waren geen buitenstaanders die iets aan het meisje hebben gemerkt.

De officier van justitie eiste twee weken geleden 180 uur werkstraf en 80 dagen voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de van incest verdachte vader. De man, die het misbruik ontkent, heeft 16 dagen vastgezeten.

 

 

03 juli 2013

ZUTPHEN/BORCULO

A. van A. (48) uit Borculo moet zijn rechtszaak afwachten in de gevangenis. Snikkend hoorde hij dit besluit dinsdag aan in de Zutphense rechtbank.

De man wordt ervan verdacht van 2004 tot 2012 ontucht te hebben gepleegd met zijn dochter. Dit zou zijn gebeurd bij hen thuis, op momenten dat Van A.'s vrouw even de deur uit was.Toen de vermeende incest begon, was het slachtoffer nog geen twaalf jaar oud. Hoewel het meisje bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) vertelde dat zij door haar vader werd misbruikt, trok ze dit verhaal later bij de onderzoeksrechter terug.Van A.'s rechtszaak werd dinsdag niet inhoudelijk behandeld. De officier van justitie wil namelijk dat de hulpverleenster van het AMK ter zitting tekst en uitleg geeft en die kon dinsdag niet aanwezig zijn bij de rechtszitting. Volgens de officier is het van belang dat de rechtbank ziet wie het gesprek met het slachtoffer heeft gevoerd.De officier wil daarnaast dat een aantal andere getuigen, onder wie het slachtoffer en haar moeder, opnieuw wordt gehoord. Verder vroeg ze om Van A. verplicht te laten onderzoeken bij de justitiële psychiatrische kliniek Pieter Baan Centrum (PBC). De man weigerde tot nog toe mee te werken aan een onderzoek naar zijn psyche.Van A.'s raadsman wil voor de inhoudelijke behandeling van de zaak gesprekken terugluisteren tussen het slachtoffer en de hulpverleners, waarin het meisje het misbruik aangaf. Hij noemde het onwenselijk dat de Borculoër wordt opgenomen in het PBC en vroeg ook om Van A. tot de rechtszitting vrij te laten uit de cel. "Omdat het slachtoffer haar verklaring heeft terug getrokken, is het niet meer nodig dat hij vast blijft zitten."Maar daar waren zowel de officier van justitie als de rechtbank het niet mee eens. "Er liggen nog steeds verklaringen van getuigen die het slachtoffer hebben horen zeggen dat ze tot 2012 is misbruikt. Dat is nog heel recent, daarom zijn we bang voor herhaling", aldus de rechtbank. Bovendien weigert het gezin hulp en begeleiding. Verder moet Van A. van de rechtbank wel verplicht worden onderzocht in het PBC. Pas daarna wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

07 augustus 2013

 

ARNHEM/HUISSEN - Een 76-jarige man uit Huissen hoorde woensdagmiddag 3 jaar cel tegen zich eisen, waarvan 6 maanden voorwaardelijk.

De man heeft incest gepleegd met zijn nu 10-jarige kleindochter. De periode waarin het

ZUTPHEN/BORCULO - A. van A. (48) uit Borculo moet zijn rechtszaak afwachten in de gevangenis. Snikkend hoorde hij dit besluit dinsdag aan in de Zutphense rechtbank.

De man wordt ervan verdacht van 2004 tot 2012 ontucht te hebben gepleegd met zijn dochter. Dit zou zijn gebeurd bij hen thuis, op momenten dat Van A.'s vrouw even de deur uit was.

Toen de vermeende incest begon, was het slachtoffer nog geen twaalf jaar oud. Hoewel het meisje bij het Advies- en Meldpunt Kindermishandeling (AMK) vertelde dat zij door haar vader werd misbruikt, trok ze dit verhaal later bij de onderzoeksrechter terug.

Van A.'s rechtszaak werd dinsdag niet inhoudelijk behandeld. De officier van justitie wil namelijk dat de hulpverleenster van het AMK ter zitting tekst en uitleg geeft en die kon dinsdag niet aanwezig zijn bij de rechtszitting. Volgens de officier is het van belang dat de rechtbank ziet wie het gesprek met het slachtoffer heeft gevoerd.

De officier wil daarnaast dat een aantal andere getuigen, onder wie het slachtoffer en haar moeder, opnieuw wordt gehoord. Verder vroeg ze om Van A. verplicht te laten onderzoeken bij de justitiële psychiatrische kliniek Pieter Baan Centrum (PBC). De man weigerde tot nog toe mee te werken aan een onderzoek naar zijn psyche.

Van A.'s raadsman wil voor de inhoudelijke behandeling van de zaak gesprekken terugluisteren tussen het slachtoffer en de hulpverleners, waarin het meisje het misbruik aangaf. Hij noemde het onwenselijk dat de Borculoër wordt opgenomen in het PBC en vroeg ook om Van A. tot de rechtszitting vrij te laten uit de cel. "Omdat het slachtoffer haar verklaring heeft terug getrokken, is het niet meer nodig dat hij vast blijft zitten."

Maar daar waren zowel de officier van justitie als de rechtbank het niet mee eens. "Er liggen nog steeds verklaringen van getuigen die het slachtoffer hebben horen zeggen dat ze tot 2012 is misbruikt. Dat is nog heel recent, daarom zijn we bang voor herhaling", aldus de rechtbank. Bovendien weigert het gezin hulp en begeleiding. Verder moet Van A. van de rechtbank wel verplicht worden onderzocht in het PBC. Pas daarna wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

seksueel misbruik zich afspeelde bleef onduidelijk. Er was sprake van 1, 2 jaar en 5 jaar. De kleindochter was 9 jaar toen haar moeder aangifte deed.

Spijt
De verdachte erkende dat hij spelletjes had gedaan die niet door de beugel konden en hij verklaarde hier enorm veel spijt van te hebben. Maar hij ontkende keer op keer dat hij ook het lichaam van het meisje was binnengedrongen.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.

 

woensdag 28 augustus 2013

Een CDA-gemeenteraadslid uit Bentelo wordt volgens De Telegraaf beschuldigd van incest. De politie zou een onderzoek zijn gestart.

De man zou zich hebben vergrepen aan zijn kleindochter. De Telegraaf heeft gesproken met het bestuur van het CDA in de Hof van Twente. Dat heeft volgens de krant een klemmend beroep op de man gedaan om zijn raadszetel gedurende het politieonderzoek neer te leggen. De man heeft dat vooralsnog geweigerd. Hij zou wel zijn opgestapt als voorzitter van de plaatselijke voetbalclub

 

Vier jaar cel geëist tegen Leekster wegens incest

GRONINGEN - Het Openbaar Ministerie heeft donderdagochtend een celstraf van vier jaar (waarvan een jaar voorwaardelijk) geëist tegen een 46-jarige man uit Leek die jarenlang zijn eigen kind seksueel zou hebben misbruikt. Dat begon toen het meisje vier jaar oud was en zou vijf jaar hebben geduurd.

De man meldde zich in januari dit jaar op het politiebureau en vertelde wat hij had gedaan. Hij deed dit nadat zijn echtgenote ontdekte dat haar man sekssites bezocht en hem daar mee confronteerde.

Gedragsdeskundigen denken dat er sprake is van pedofilie. Langdurige behandeling is noodzakelijk om herhaling te voorkomen, stelt het OM. “Daarnaast is een lange celstraf op zijn plaats”, zei de officier van justitie. De proeftijd moet worden gesteld op tien jaar.

Uitspraak over twee weken.

 

Zondag 5 januari 2014

Jongetje (6) verkracht 5-jarig nichtje

 

Een 6-jarig jongetje uit Maleisië zou zijn nichtje van vijf jaar oud verkracht hebben tijdens het spelen van ‘vader en moedertje’. De moeder van het meisje kwam erachter dat er iets niet pluis was toen ze de twee naakt hun spel zag spelen en in het ziekenhuis bleek later inderdaad dat het jongetje zijn nichtje had gepenetreerd.

Een uroloog in het ziekenhuis verklaarde dat het enorm uitzonderlijk is, maar dat iemand op die jonge leeftijd wel een erectie kan krijgen. Er wordt vermoed dat het jongetje porno gezien heeft en daardoor op het idee is gekomen.

Tijdens de medische inspectie van het meisje bleek dat haar maagdenvlies beschadigd was. “Het is bizar hoe jonge kinderen tot zulke daden kunnen komen”, verklaart een dokter tegenover Malaysia Star. “De schuld kan niet bij het jongetje worden neergelegd, maar bij de ouders. Op deze leeftijd zijn zij verantwoordelijk voor wat hun kinderen doen.” De Moeder van het meisje wil geen aanklacht indienen tegen het jongetje.  
 
 
 

 

Copyright: Spits Nieuws

 

Vrijdag 17 januari 2014

Man uit Kaatsheuvel bekent voor rechter misbruik van dochtertjes

 

BREDA - Het gebeurt niet vaak, maar een 36-jarige Kaatsheuvelnaar gaf donderdag voor de rechtbank het seksueel misbruik van zijn dochtertjes toe. Het is echter de vraag of hij volledig open was.

Zijn oudste dochter, nu 8 jaar, verklaarde in een verhoorstudio over langduriger en ernstiger misbruik.

De 36-jarige man bekent dat hij zijn dochters 'op een seksuele manier' heeft aangeraakt en zij hem. Maar hij ontkent heel stellig dat hij het lichaam van zijn oudste dochter is binnengedrongen, zoals het meisje de politie heeft verteld. De inwoner van Kaatsheuvel zegt ook dat er voor 2013 niks is gebeurd. Dit terwijl het oudste meisje zegt dat ze een jaar of vier was toen ze haar moeder voor het eerst over het misbruik vertelde. Ze zei dat mama toen heel boos was geworden, maar dat het niet stopte. Vorig jaar deed de moeder aangifte en zette een echtscheiding in gang.

Tot een eis in de zaak kwam het niet. De rechtbank besloot de verdere behandeling uit te stellen tot 31 maart. De man zit nog zeker tot eind maart vast.
Copyright: telegraaf

 

Donderdag 20 februari 2014

Seks verslaafde Bredanaar en Leidse moeder misbruiken kind

 

BREDA - Een seks verslaafde 43-jarige man uit Breda moet samen met zijn ex-vriendin uit Leiden in april voor de rechter verschijnen, omdat ze de dochter van de vrouw maandenlang seksueel misbruikt hebben. Dat meldt het Leidse Dagblad.
Het kind was 12 jaar oud in de periode dat het misbruik speelde, van januari tot september vorig jaar.
Vader schakelde politie in
Het duo zou het meisje midden in de nacht wakker hebben gemaakt en tot allerlei seksuele handelingen hebben gedwongen, zowel bij de 48-jarige moeder als bij haar Bredase vriend. De zaak kwam aan het rollen toen de vader van het kind bij de politie aan de bel trok.

De advocaten David Moskowicz en Anke Dijkstra vroegen woensdag om opheffing van de voorlopige hechtenis van hun cliënten, maar de rechter vindt de verdenkingen te ernstig.

Copyright: metro

 

 

Vrijdag 12 maart 2014

Seksueel misbruik stiefdochter: man (49) uit Geertruidenberg voor 2,5 jaar de cel in BREDA - Een 49-jarige man uit Geertruidenberg is woensdag voor de rechtbank in Breda veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het misbruik van zijn stiefdochter. Dat gebeurde in de periode tussen 2002 en 2008. Het meisje was acht jaar oud toen het misbruik begon.
De man werd ook schuldig bevonden aan het maken van onzedelijke foto's van zijn slachtoffer en het in bezit hebben van kinderporno. De rechtbank nam het hem bijzonder kwalijk dat hij tijdens de rechtszaak geen enkel inzicht gaf in het hoe en waarom van zijn handelen.
De man moet zijn inmiddels 20-jarige stiefdochter 12.500 euro smartengeld betalen
.

 

Moeder misbruikt dochter tijdens SM-spel

Een 49-jarige vrouw uit Leiden heeft haar dochter maandenlang misbruikt en ingezet tijdens SM-spelletjes met haar vriend. De moeder staat morgen voor de rechter.

Het meisje van 12 werd vanaf begin 2013 'opgeleid' voor de SM-sessies die de vrouw samen met haar 44-jarige vriend hield. Het meisje werd uiteindelijk gedwongen seks te hebben met haar eigen moeder en diens vriend, die in de sm-spelletjes de rol van meester op zich nam. De vriend is overigens niet de vader van het meisje.
Zowel de moeder als haar vriend zitten sinds november vast nadat een bekende van het meisje het misbruik had gemeld bij de politie. Het meisje woont inmiddels samen met haar broertje bij haar vader. Haar broertje is zover bekend niet misbruikt.

Copyright: Spits Nieuws