Het klinkt nogal gruwelijk maar de rechtbank denkt dat dit het beste is voor het meisje. Als de man de cel in moet dan verliest hij zijn baan en dat zou het gezin ontwrichten. Dat zou, volgens de rechtbank, stukken erger zijn voor het meisje

Verkrachter in huis

Dat vraagt om uitleg: hoe kan het nu niet erg zijn om bij je verkrachter in huis te wonen? Volgens de rechtbank is de man meer gebaat bij therapie dan een celstraf. De man heeft zich ook vrijwillig bij therapie aangemeld. Bovendien zitten de man en zijn vrouw ook samen in relatietherapie.

Volgens Stichting Lotgenoten Incest Slachtoffers is dit klinkklare onzin. "Een gezin is sowieso ontwricht, 9 van de 10 huwelijken gaan na misbruik kapot. Ook als vader en moeder in therapie gaat. Zo'n kind is getekend voor het leven."

Straatverbod

De man heeft in plaats van een celstraf een werkstraf gekregen. Daar is de stichting ook verbaasd over. " Een werkstraf is veel te laag, je moet eens op de stoel van zo'n meisje gaan zitten. Doet je vader je zoiets aan, komt hij er met een werkstraf vanaf. Dan ga je door de grond. Zeker gezien het feit dat het al hartstikke moeilijk is om dit soort situaties aangifte te doen. Dit geval is een misbruikzaak van de kwalijkste soort omdat de vader het misbruik ook nog filmde. Zodra er misbruik heeft plaatsgevonden zou de dader een straatverbod moeten krijgen."

Herhaling

De kans dat de man in herhaling treedt is volgens de rechtbank aanwezig. Daarom moet hij ook in therapie. Movisie is daar erg verbaasd over. "Er is geen enkele garantie of waarborg in dit vonnis dat het niet nog een keer gebeurt. Hij heeft wel een voorwaardelijke gevangenisstraf gekregen maar dan is het al te laat."

bron editie nl

 

Bavo Europoort sluit zich aan bij de site 'Durf jij met mij?'

05-11-2012

Voor psychiatrische cliënten is het leggen van contacten vaak moeilijk. Daarom heeft Parnassia de website www.durfjijmetmij.nl opgezet. Vanaf 1 november kunnen nu ook cliënten van Bavo Europoort zich aanmelden voor deze contact- en ontmoetingssite.

Het doel van de site durfjijmetmij.nl is psychiatrische cliënten, die ingeschreven zijn bij Parnassia, Bavo Europoort, Stichting Anton Constandse en Dijk en Duin, autonomie te geven bij het zoeken naar vrienden, een date of relatie om zo hen een steuntje in de rug  te geven bij het leggen van contacten met cliënten van verschillende ggz-instellingen.

Binnen de site zijn de profielen van de leden alleen zichtbaar en bereikbaar voor andere leden. Dit zorgt voor een veilige omgeving. Het streven is om in de toekomst nog meer ggz-instellingen te laten aansluiten, zodat er nog meer inschrijvingen volgen en de kans op succes voor leden wordt vergroot.

Zelf op zoek
De site biedt twee mogelijkheden: vriendschappen en relaties zoeken. Het is nadrukkelijk geen relatiesite waarin wordt bemiddeld. Cliënten gaan zelf op zoek naar iemand, met bijvoorbeeld dezelfde interesses of door te zoeken naar een profiel dat aanspreekt. Contact leggen met de ander kan door een berichtje of knipoog te sturen of te chatten. Daarnaast brengt de evenementenkalender de actuele festiviteiten in kaart in de regio. Dus samen iets ondernemen wordt dan wel erg leuk en spannend!

Gratis inschrijven
Inschrijven voor de site is gratis. Bij aanmelding wordt gecontroleerd of iemand cliënt is van Parnassia, Delta Psychiatrisch Centrum, Bavo Europoort, Stichting Anton Constandse en Dijk en Duin. Vervolgens krijgt de cliënt een login en kan er een profiel worden aangemaakt. De persoonlijke informatie is goed beveiligd. Profielen, berichtenbox en chatfunctie zijn dan ook niet toegankelijk voor niet-leden.

 

Nieuwe  geluiden op Ypsilon Studiedag 2012 wordt gehouden op 10 november 2012